2011-07-26 14:56:35• hírek • Szatmar.ro

Hazaértek a fiúk az edzőtáborból

Miközben a legtöbben üdülni és kikapcsolódni jár a Máramaros megyében található, Izvoare nevű üdülőtelepre, addig a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata a kínok kínját élte át: ott volt ugyanis az új szezonra nehézségeire felkészítő erőnléti edzőtáboruk.

Az egy hetes „üdülés" alatt a fiúk minden nap néhány kilométernyi futással kezdték, majd a konditerem következett, hogy aztán pihenésként este ismét lefussanak néhány kilométert. „Nem volt könnyű senki számára, de az idénybeli erőnléti állapotot most kell megalapozni. A játékosok jól bírták a terhelést, a medicinlabdán kívül más labdával nem találkoztak, szerdán elkezdjük a labdás edzéseket is, és utána lassan kiderül, hogy az újonnan igazolt kézilabdázók miként tudnak majd beilleszkedni a csapatba" - nyilatkozta Nicolae Istrate edző.

Ezt az „légiós kiképzést" egyedül Gheorghe Mateias úszta meg, más kérdés, hogy ő sem jószántából: már a második napon bárányhimlős lett, így rögtön haza is utazott. Várhatóan két-három hetes pihenő vár rá.



Ami az új játékosokat illeti, amint azt korábban megírtuk, a VSK öt új játékossal erősített: a grúz balátlövő és irányító Irakli Csikovanival, a beállós Ioan Tcaciuc-al, a balátlövõ Laurenţiu Dinescuval, a balszélső Alexandru Gălannal, valamint a beállós Paul Sassal.

A felkészülés további menetét illetően, az együttes Szatmárnémetiben folytatja az edzéseket, majd augusztus 5-7.-én Suceaván vesz részt egy hat csapatos tornán, amelyen a helyi Bucovina első és második számú csapata mellett a Nagybányai Minaur, a Bukaresti CSM valamint az ukrajnai Donyeck lép még pályára. Egy héttel később, azaz augusztus 12-14.-én pedig a Szatmárnémeti Kupára kerül sor, amelyen a Kolozsvári U, a Nagybányai Minaur és Resicabányai UCM vesz még részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: